Share
Zvonimir Varga predstavio novi singl “Volio bi’…”

Zvonimir Varga predstavio novi singl “Volio bi’…”

Zvonimir Varga, zagrebački kantautor objavio je novi singl pod nazivom “Volio bi’…”

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je i drugi singl ove godine. U novoj pjesmi, baladičnoj šansoni “Volio bi’…”, snagom pjesničkog nadahnuća Varga prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja obraćajući se ženskoj muzi inspiracije.

Ovu su glazbenu priču, uz samog Vargu, senzualno “zaokružili” aranžer pjesme Antonino Šimić na basu, koji je uz Jereta Šešelju (električna gitara) i producirao singl, Hana Blažević i Martin Mandir kao back vokali, Matej Magdić na violini, Matej Milošev na chellu, i Mario Klarić na bubnjevima.

Elegantan spot rezultat je zajedničke suradnje Doringa (kamera i montaža) i Antonija Bronića (dron) , a prikazuje djelić prirodne ljepote zapadnog dijela zagrebačkog nasipa čije se jedinstvene snimke u jedno sunčano gradsko predvečerje zaista isplate pogledati. Ovim djelom Varga i Doringo slave i svojevrsni jubilej jer im je to deseti zajednički spot u tri godine!

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i deset singlova. Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu “Veseli dan doktora Vedrana Veselića”, te knjigu pjesama “Poljubac budućnosti”. Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

Kako ističe kritika, Vargina atmosfera u pjesmama dočarava miran i staložen duh unatoč neprekidnim borbama sa slomljenim srcem i nerazumijevanjem. Iz njegovih pjesama izvire optimistički stav i onda čak kada gubi, a onda kada pobjeđuje, ne pokazuje niti najmanje simptome euforije. Hladne i bistre glave sagledava činjenice lamentirajući nad njima istovremeno ispričavši senzibilne storije koje nisu striktno usmjerene ka jednom određenom događaju, već su sagledane s aspekta promišljenog aktera koji je sudjelovao u njima.

Ako vas zanima Vargina glazba, možete ga poslušati uživo u zagrebačkom Vinylu 14. lipnja gdje nastupa sam s gitarom.

 

  1. […] kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl, treći ove godine, a ovoga puta radi se o nježnoj pjesmi ‘Jedan od njih 100’ kojom […]

Comments are closed.