Share
Zvonko Radost predstavlja Svemir

Zvonko Radost predstavlja Svemir

Zvonko Radost pokreće seriju koncerata na kojima će predstaviti izvođače regionalne scene. Jedan bend po večeri + gosti.

Za početak izbor je pao na bend Svemir, okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. Od akustike i folka s jedne strane, do gitarističkih bendova poput Pretendersa ili Crazy Horsea s druge strane.

Svemir je izdao tri, vrlo hvaljena albuma, a upravo priprema novi album, nešto drugačije, svježe, inovativno. Uostalom, pročitajte što Zvonka kaže o tome:

Kao doma, ili, priča o tome što smo snimili i zašto. Spremajući materijale za svoj novi album, izvjesnim spletom okolnosti nekoliko smo tjedana prethodne zime, umjesto u uobičajenom okruženju svoje prostorije za vježbanje, svirali kod mene doma. Onako, u čarapama. Ugodno smješteni na sofu ili pod dnevne sobe, bez razglasa ili neke ozbiljne opreme, s pićem i grickalicama nadohvat ruke, dok nam se moja mačka Frida petljala oko kablova a članovi obitelji u kuhinji pripremali si večeru i usput se dovikivali s nekim iz benda oko odabira zimskih guma ili tako već neke banalne teme. Bend u svom najintimnijem izdanju. Možete zamisliti?

– A i ne morate, jer ćete moći vidjeti snimku. Naime, ta mi je kućna atmosfera i sviranje u tim uvjetima bilo toliko divno, da sam odmah znala: ovo moramo zabilježiti. I zabilježili smo. U zadnjem vikendu rujna 2018-te, pozvali smo nekolicinu bliskih prijatelja kod našeg bubnjara Matka u kuću te priredili mali koncert, odnosno predstavljanje novih pjesama koje će se naći na našem četvrtom albumu “Strah od dubine”. Iako sve pjesme postoje i u full bendovskoj, električnoj varijanti, te će se na studijskoj verziji albuma kao takve i naći, za ovu smo kućnu varijantu sve prearanžirali i odsvirali bez uobičajene koncertne opreme, te snimili uživo, odjednom, pred publikom. Materijal se, kao i studijski, trenutno miksa i montira, a dok ga čekamo, tu ćemo intimnu atmosferu i filing da smo kao doma, ponoviti i u Saxu.

29.11.2018.
Čet 20:00-00:00
  1. […] na kojima će predstaviti izvođače regionalne scene. Nakon romantične kantautorske večeri uz Svemir, Kensington Lima, Ti, ja i moja mama i Mika Male, vrijeme je za nešto potpuno […]

Comments are closed.