Zvonko Radost predstavlja Svemir

Zvonko Radost predstavlja Svemir

Zvonko Radost pokreće seriju koncerata na kojima će predstaviti izvođače regionalne scene. Jedan bend po večeri + gosti.

Za početak izbor je pao na bend Svemir, okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. Od akustike i folka s jedne strane, do gitarističkih bendova poput Pretendersa ili Crazy Horsea s druge strane.

Svemir je izdao tri, vrlo hvaljena albuma, a upravo priprema novi album, nešto drugačije, svježe, inovativno. Uostalom, pročitajte što Zvonka kaže o tome:

Kao doma, ili, priča o tome što smo snimili i zašto. Spremajući materijale za svoj novi album, izvjesnim spletom okolnosti nekoliko smo tjedana prethodne zime, umjesto u uobičajenom okruženju svoje prostorije za vježbanje, svirali kod mene doma. Onako, u čarapama. Ugodno smješteni na sofu ili pod dnevne sobe, bez razglasa ili neke ozbiljne opreme, s pićem i grickalicama nadohvat ruke, dok nam se moja mačka Frida petljala oko kablova a članovi obitelji u kuhinji pripremali si večeru i usput se dovikivali s nekim iz benda oko odabira zimskih guma ili tako već neke banalne teme. Bend u svom najintimnijem izdanju. Možete zamisliti?

– A i ne morate, jer ćete moći vidjeti snimku. Naime, ta mi je kućna atmosfera i sviranje u tim uvjetima bilo toliko divno, da sam odmah znala: ovo moramo zabilježiti. I zabilježili smo. U zadnjem vikendu rujna 2018-te, pozvali smo nekolicinu bliskih prijatelja kod našeg bubnjara Matka u kuću te priredili mali koncert, odnosno predstavljanje novih pjesama koje će se naći na našem četvrtom albumu “Strah od dubine”. Iako sve pjesme postoje i u full bendovskoj, električnoj varijanti, te će se na studijskoj verziji albuma kao takve i naći, za ovu smo kućnu varijantu sve prearanžirali i odsvirali bez uobičajene koncertne opreme, te snimili uživo, odjednom, pred publikom. Materijal se, kao i studijski, trenutno miksa i montira, a dok ga čekamo, tu ćemo intimnu atmosferu i filing da smo kao doma, ponoviti i u Saxu.

29.11.2018.
Čet 20:00-00:00
Total
48
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
What We Do In The Shadows fox

Prvi teaseri za seriju "What We Do In The Shadows"

Next Article
Elephant Hump

Elephant Hump singlom "Afroboat" najavili album prvijenac